Keshilla per ti mbajtur me gjate femijet ne tavolinen e ngrenies

1. Duhet te mbani nje rutine fikse cdo dite (orare te njejta qe te hane vaktet e tyre).

2. Duhet te gatuani ne kohe qe kur te vije orari i vaktit te uleni njekohesisht te hani te gjithe bashke. Mos respektimi i kesaj e ben vaktin jo shume efektiv dhe si jepet rendesia qe duhet femijet te kuptojne se ka.

3. Vaktet nuk duhet te zgjaten me shume se 30 min. Pra nje vakt mund te varioje nga 10 min – Max 30 min. Sepse kjo gje u humb durimin dhe koha e ngrenies nuk behet nje moment i kendshem per ta.

4. Sigurohuni te ulen drejte sic duhet ne kariken e ngrenies. 90-90-90 grade kurrizi-gjunjte-kembet.

5. I ofroni lojra sensoriale gjate ngrenies neper duar Sepse funksionojne si artisters ose tregoni hisotri perralla ose diskutoni per tema te ndryshme perfshire edhe ushqimet.

6. Perdorni zakone te mira per nisjen e vaktit, nje lutje, nje kenge etj.

7. Shpjegoni per ushqimet gjate vaktit dhe krijoni fantazi per menyren e servirjes dhe sasine e ushqimit te ulur perpara.

8. Jini perserites dhe te qendrushem ne te gjitha keto keshilla.

Lini një Përgjigje