Kumbulla

Kumbullat jane shume te ushqyeshme. Kane permbajtje te larte fibrash, te pasura me vitamin K, A dhe C. Kane permbajtje te sheqerit natyral dhe jane nje nder ushqimet qe ndihmohn ne constipacionin e femijes dhe te rriturve. Keshilla me e mire per kete eshte perdorimi i kumbullave te thata. Kumbulla eshte frut delikate, ndaj nese do e ruani mire prapseprap ajo nuk mund te rroje me shume se 1 jave.

Kumbullat eshte mire te konsumohen BIO, edhe kumbullat e thata te bera nga kumbullat BIO do te ishin nje arme e forte per ushqyerjen e femijeve.

Ky frut rekomandohet ti prezantohet femijes jo me pare se 4-6 muajsh.

Pergatitja:

  1. Ne avull – Perdorni 3 deri 4 kumbulla te vogla, qerroni lekuren e tyre dhe i venosni ne avull per disa minuta derisa te zbuten plotesisht duke perdorur nje sasi uji, te cilin ate qe mbetet perdoreni per te realizuar puren pasi procesi ne avull te kete perfunduar
  2. Zierje – ne nje ene vendosni kumbullat e qeruara dhe i zieni per 5 deri 10 min derisa te jene zbutur, vendosemi frutin nje nje ene me uje te ftohte menjehere, shtoni uje nga zierja per te bere puren me mikser.
  3. Pure nga kumbullat e thata: Ka dy menyra per ti pergatitur: a) vendosni kumbullat e thata ne nje ene me uje te ziejne derisa te fryhen mjaftueshem, ose i vendosni ne nje ene me uje perreth 2 ore, e me pas. i fusni ne blender dhe i beni pure, duke i shtuar nga uji i tyre.

Shikoni dhe videon ne YouTube per nje menyre te pergatitjes se pures se femijes nga kumbullat e thata

Lini një Përgjigje