Home » Cdo ushqim dhe mjet per te cilat duhet te jeni te pergatitur ne rast emergjencash, epidemish

Cdo ushqim dhe mjet per te cilat duhet te jeni te pergatitur ne rast emergjencash, epidemish

Gjerat kryesore qe cdo familje duhet te siguroj ne rast emergjente

 • 9 litra uje per person
 • 2 pako buke te thekura per person
 • 1 pako me miell per person
 • en pakke havregryn per person
 • 3 kuti konservash per person dhe tre qeska me ushqime te thata per person (biskota te ndryshme, fruta te thata, arra te ndryshme, cokollata, vafera etj)
 • ushqime te konservuara si: turshi te ndryshme, recel etj.
 • 3 pako me ushqime te ndryshmw me data skadence te gjate (gjalp, krem djathi, majonez, cokokrem etj)
 • ilace, barna te ndryshme per veten edhe femijet (paracetamol, ibuprofen uje me krip, etj)
 • 3 pako makarona dhe oriz per person, kripe, sheqer, kafe
 • mbushni bomblat e gazit, siguroni lenden me te cilen gatuani, qirinj, shkrepse, edhe lend per ngrohjen (drur, gaz etj)
 • drite dore me bateri, bateri
 • rroba te ngrohta, mbulesa, sleepingbag etj
 • kutine e ndihmes se pare me te gjitha mjetet e nevojshme (garz, gersher, lokoplast, alkool dizinfektues)
 • radio, telefona te karikuar, karikusa etj
 • letra te lagura, farcoleta hundesh, peceta duarsh, leter higjenike, leng disinfektues per duart, pasta dhembesh
 • para kesh
 • Vitamina, multivitamina, vitamina C

Lini një Përgjigje