Sa duhet të hajë një femije 6-muajsh?

Filloni me racione prej 5-10ml ose një lugë çaji dhe rritni sasitë gradualisht numrin e lugeve. Foshnja fillimisht mund të hajë edhe vetëm gjysmë lugë. Mos e ushqeni me forcë.

Gjithashtu, kalimi në solide nuk është një detyrë e lehtë pasi duhet të keni kujdes që të mos e mbytni fëmijën ose të mos lëndoni barkun e saj me ushqime të rënda.

Kujdesuni sa duhet që të mos dëmtoni fëmijën kur jeni duke e ushqyer me ushqim te ngurte ose solide. Kujdes gjatë përgatitjes së ushqimit për fazën 1 për fëmijët.

 • Mos i jepni qumësht lopë bebeve nën një vit.
 • Gjithashtu shmangni mjaltin, pasi mund të përmbajë spore që shkaktojnë botulizëm.
 • Asnjëherë mos i jepni feta me fruta ose ushqime të tjera të gishtërinjve për 6 muajsh, sepse, kjo mund të shkaktojë mbytje.
 • Provoji frutat apo perimet nje e nga nje, jepi femijes kohë dhe kontrolloni për çdo reaksion alergjik.
 • Ndiqni një rregull pritjeje katër-ditore midis dy ushqimeve të reja.
 • Ushqeni fëmijën tuaj në një mjedis të qetë dhe të këndshëm.
 • Përgatitni ushqimin për fëmijë në enë prej çeliku ose qelqi.
 • Thuaju jo kontejnerëve plastikë, edhe nëse ato janë të klasës së ushqimit.
 • Ofroni ujë në një gotë sterile ose filxhan çeliku, por jo në një shishe gomë ose ushqimi.
 • Shmangni biskotat pasi ato përmbajnë miell të rafinuar, konservues dhe sheqer të shtuar.
 • Lani duart para se të ushqeni vogëlushin tuaj.
 • Prezantoni fëmijën tuaj me ushqime të shëndetshme në mënyrë që ai të krijojë një dëshirë për ta.
 • Filloni me ushqime lehtësisht të tretshëm si drithërat, frutat dhe perimet.
 • Angazhojeni atë me vjersha ose muzikë të butë kur është duke ngrënë.

Lini një Përgjigje