Melci e Bluar për Fëmijë

Kjo është një recetë shumë e thjeshtë dhe të merr shumë pak kohë ta përgatisësh.


Përbërësit:
• 400 gram mëlçi
• 200 gram gjalp gjelle


Përqatitja:

  1. Shpëlaje mëlçinë me ujë të ftohtë dhe prije në copëza të vogla.
  2. Futi ne furrë për ti pjekur mesatarisht me pak gjalp. Nëse nuk je e sigurtë, merre një copëz mëlçi dhe prije në dy pjesë, nuk duhet të jenë e kuqe (duhet të jetë gjysëm e pjekur).
  3. Më pas vendosini mëlçitë në një mikser. Gjalpin e mbetur ndajeni në tre pjesë. Njërën copë hidhe me mëlçitë në mikser dhe punojini në mikser sebashku për 1 minutë.
  4. Hidh copën tjetër në mikser me masën e përzier për 1 minutë dhe vazhdo punoi me mikser edhe 1 minutë tjetër. Vendos dhe copën e fundit të gjalpit dhe punoi në mikser derisa të keni përfituar nga mëlçitë një masë të mirë kremoze.
  5. Hidhe masën në kuti të vogla plastike. Mbaj aq sa mendon se do e përdorësh vrenda 1 dite, ndërsa pjesën tjetër vendose në kuti ose qese plastike dhe futi në ngrirje. Mund ta mbani deri ne 1 javë në frigorifer.

Mëlçitë përmbajnë shumë hekur dhe vitaminë B12 dhe fëmijëve ju jepet rreth moshës 8 muajsh.


Kjo është një recetë mjaft e pasur me vlera ushqyese për fëmijët e vegjël dhe të rritur gjithashtu.

Nëse dëshëroni në recetë mund të përdorni edhe 1 lugë të vogël trumëz.

Mëlcia e bluar është ka një shije të butë për fëmijët e vegjël dhe ata më të rritur, zakonisht rekomandohet të serviet e lyer mbi një fetë buke.

Lini një Përgjigje