Çertifikimi i ushqimeve Organike

Për t’u çertifikuar si produkte organike , produktet duhet të rriten dhe prodhohen në një mënyrë që i përmbahet standardeve të vendosura nga vendi ku shiten:

✓Australi: NASAA Organic Standard
✓Bashkimi Evropian: Eko-rregullimi i BE-së
✓Suedi: KRAV
✓Mbretëria e Bashkuar: DEFRA
✓Polonia: Shoqata e Ekologjisë Polake
✓Norvegjia: Certifikimi Debio Organic
✓Indi: Programi Kombëtar për Prodhimin Organik (NPOP)
✓Indonezi: BIOCert, i drejtuar nga Ministria e Bujqësisë e Indonezisë.
✓Japonia: Standardet JAS
✓Meksikë: Consejo Nacional de Producción Orgánica, departamenti i Sagarpa
✓Zelanda e Re ka tre organizma; BioGro, AsureQuality dhe OFNZ
✓Shtetet e Bashkuara: Standardet e Programit Kombëtar Organik (NOP).
Në Shtetet e Bashkuara, ekzistojnë katër nivele ose kategori të ndryshme për etiketimin organik:
• “100% Organike”: Kjo do të thotë që të gjithë përbërësit prodhohen organikisht. Mund të ketë gjithashtu vulën USDA.
• “Organik”: Të paktën 95% ose më shumë e përbërësve janë organikë.
• “Made With Organic Ingredients”: Përmban të paktën 70% përbërës organikë.
• “Më pak se 70% përbërës organikë”: Tre nga përbërësit organikë duhet të renditen nën seksionin e përbërësve të etiketës.
❗Në SHBA, etiketa e ushqimit “natyral” ose “të gjitha natyrale” nuk do të thotë se ushqimi është prodhuar dhe përpunuar në mënyrë organike.

Lini një Përgjigje