Benefitet e metodes Baby Led Weaning (BLW)

Jane bere studime te shumta per te analizuar impaktin e metodes BLW.

  • Rendesia e pare qe kjo metode krijon eshte pavaresia qe femijet fitojne duke u ushqyer vet. Pra, femija duke ja lene ushqimin ta marr vet krijon ne kete menyre pavaresine qe i duhet dhe duke e perseritur meson si ta marr gjithmone E me mire ushqimin.
  • Duke perseritur fitojne kontroll se cfare dhe sasa sasi duan te hane.
  • Ndjekja e kesaj metode i ben prindrit te qesen me mire per ta praktikuar gjithmone e me shume femijen per te mesuar, duke mos u krijuar presion, kufizime dhe kontroll gjate ngrenies, gje e cila e shtyn gjithmone e me shume femijen te refuzoj te haje.
  • Me kete metode ka me pak te ngjare qe prindrit te mbajne nenkontroll apo te ushqejne me force femijen duke krijuar ate marredhenie te padeshirueshme refuzimi gjate vakteve te femijve te tyre.
  • Baby Led Weaning mbeshtet te praktikuarin e aftesive motorike orale te femijes. Vetushqyerja varion ne perdorimin e konsistenca dhe teksturave te ndryshme te ushqimit qe e lejojne femijen te punoje me levizjet e gjuhes, kafshimit, pertypjes dhe percjelljes se ushqimit. Gjitjashtu edhe aftesi te tjera motorike te marrjes mbajtjen dhe kapjes se ushqimeve me duar qe zhvillon trurin per te bere sa me mire kordinimin sy-dore.

Gerta Veliu @receta_baby

One Comment

  1. Thuajse nje vit nga trajnimi per picky eating per vajzen time dhe e them me plot gojen qe ky trajnim me info te bollshme teknika metoda,me shume pune durim e vullnet ,vajza ime ja doli te vetushqehet , trajnimi me Gerten nuk eshte vetem nje mesim ne vetvete per ushqyerjen por nje terapi praktikuese ne shtepin tone sesi te ushqehemi shendetshem per gjithe familjen dhe me femij te gezuar dhe te fort ,ua sugjeroj kujtdo qe ka veshtiresi me femijet ne ushqyerje ,te falenderojm serish Gerta per kete mundesi dhe oer grupin fantastik me ato pjata dhe fantastike te mrekullueshme qe cdo nene ndan me ne fal aksesit qe na ke ofruar.

Lini një Përgjigje