Mishi sipas metodes BLW

Keshilla per teksturen fijzore te mishrave

Mosha e prezantimit te mishrave: 7M

GATIMI: Sipas metodes BLW mishrat duhen gatuar ne te gjitha menyrat Sepse gatime te ndryshe u japin mundesi femijve te mesojne shije te ndryshme te mishrave.

Ndryshe eshte Shija kur mishin e pules e ziejme ne avull, ndryshe shijon nese e ziejme apo e pjekim ne furre.

Ndaj testimet duhen bere ne te gjitha format e gatimit dhe me te gjitha llojet e mishrave sipas kesaj radhe:

  1. Mish pule/zog fshati/zog (gjoksi, kofsha e pastruar nga kockat).
  2. Mish vici (pjese tule te tij pa dhjamin)
  3. Peshk (si fillim peshku Salmon ose Merluc) peshqit e tjere prej 12M+ si pasoje e permbajtjes se larte te merkurit.
Copat e mishit duhet te ofrohen sipas gjatesise se fibrave te mishit

Per ta ndjekur me te qarte prezantimin e mishit te pules, si nje rast shembull, shkarkoni materialin me poshte:

Lini një Përgjigje