Ndihma e shpejte te femijet

Uroj qe askujt ne jeten e tij te mos ti ndodh nje situate e veshtire ku femija e tij te jete ne nevoje per ti shpetuar jeten.

Por eshte shune e rendesishme qe gjithmone duhet te dime disa gjera shume te rendesishme qe lidhen me dhenien e ndihmes se pare te femijet. Ndaj nga cdo prind keto vlejne te dihen patjeter.

A e dini si behet frymemarrja te bebet dhe femijet mbi 1 vjec?

  1. Se pari siguro qe rruget e frymemarrjes te jene te lira.
  2. Beni 5 frymemarrje rresht ne goje, nese femija nuk eshte duke marr fryme. Nese vazhdon te mos reagoje akoma.
  3. Vazhdoni me 30 komprimime ne gjoksin e tij dhe beni kete here 2 frymemarrje me goje.

Vazhdojeni ta beni kete derisa ambulanca te kete mberritur ne vendodhjen tuaj.

Nese je vetem kur kjo ndodh: beji frymemarrje pergjate 1 minute, e pastaj direkt merr ne telefon numrin e ndihmes se shpejte, pasi ke dhene te dhenat e vendodhjen tende vazhdo perseri frymemarrjen ne te njeten menyre 30 komprimime dhe 2 frymemarrje ne goje.

Numra te rendesishem qe duhet ti dini:

  • AMBULANCA 127
  • POLICIA 129
  • ZJARREFIKSJA 128
  • LINJA E EMERGJENCES 112
  • POLICIA RRUGORE 126

Lini një Përgjigje