Permasat e veshjeve te femijve

Permasat e veshjeve te bebeve dhe femijeve jepen ne centimetra sipas gjatesise se femijes, por ka disa veshje qe i referohen moshes se femijes gje jo gjatesise se tyre.

Por nuk duhet te harroni nje gje shume te rendesishme qe eshte shume individual ndryshimi nga nje femij ne tjetrin per te njejten moshe. Ndaj asnjehere nuk duhet te beni krahasime midis tyre. Sepse permasat edhe te lindjes se tyre janë te ndryshme.

Nje liste me permasat do te na ndihmonte per te zgjedhur me lehte rrobat ne permasat e duhura per femijet. Me poshte i gjeni keto permasa sipas gjatesise dhe moshës perkatese te fëmijës.

50: 0-1 muaj
56: 1-2 muaj
62: 2-4 muaj
68: 4-6 muaj
74: 6-9 muaj
80: 9-12 muaj
86: 12-18 muaj
92: 1 1/2-2 vjeç
98: 2 1/2-3 vjeç
104: 3 1/2-4 vjeç
110:  4 1/2-5 vjeç
116: 5 1/2-6 vjeç

Nje grafik per permasat e kembes se fëmijës e gjeni ne tabelen e meposhtme.

Sipas permasave UK dhe Europiane

Lini një Përgjigje