A ushqehet mjaftueshëm femija im?

Kjo eshte nje pyetje qe çdo nene e ben shpesh, ne momentin kur i ka filluar ushqimin por edhe me pare kur fëmija pi vetem qumesht gjiri/formule.

Shenje e mire qe femija juaj ushqehet mjaftueshëm per cdo nene duhet te jete pesha dhe gjatesia qe ndjek cdo femije ne menyre progresive. Kur fëmija është mire, dhe kur cdo dite fëmijës I nderon bebelinon (me urine ose me jashtëqitje te trash).

Kur thua zhvillimi i fëmijës sim, god nene duhet te dije qe cdo femije eshte i vecante dhe ka individualitetin e tij. Por qe the nene te kuptoj qe femija eshte mire dhe ne rregull me sasine qe nena i jep ne ushqim apo qumesht ndiqni keto mesatare sipas grupmoshave:

Shtimi ne peshe sipas grupmoshesh

  • Nga 0-3 muajsh: femija duhet te shtoj 200 g/jave
  • Nga 3-6 muajsh: 150 g/jave
  • Nga 6-9 muajsh: 100 g/jave
  • Nga 9-12 muajsh: 50-75 g/jave

Keto jane shtime ne peshe mesatarisht. Ja femije qe marrin me teper ose me pak, por kjo eshte vlera qe duhet perafruar.

Keshille* Ndiq gjithmone instiktin e nenes, nese nuk mendon se ka ngren mjaftueshëm, insisto te provoj dhe nje luge me teper apo edhe nje gllenjke me shume qumesht .

Lini një Përgjigje