Temperatura te Fëmijët

Ne shumicen e rasteve temperatura te femijet eshte nje tregues per infeksion.

Temperatura eshte nje simptome e zakonshme te femijet. Ajo mund te tregoj infeksion, por te femijet te cilet jane shume aktiv, por qe grinden shume mund tu rritet temperatura jo per shkak te nje infeksioni te caktuar pasi femijeve u hipen temperatura me kollaj se te rriturve.

Temperatura 39-40°C eshte temperature tipike e ftohjes dhe femija mund te kete temperature edhe pa u dukur se eshte semure. Per femijet zakonisht nuk keshillihen antibiotiket, pasi ata jane duke formuar sistemin imunitar te tyre. Vetem ne raste te rekomanduara nga mjeku.

Që femija te kete temperature, duhet tja masni ate per ta kuptuar nese vertete ka temperature. Sepse ndonjehere femija eshte i nxehtë por jo gjithmone per shkak te temperatures.

Disa keshilla:

  • Fëmija duhet mbajtur ne nje dhome te fresket dhe te ajrosur mire
  • Fëmija duhet veshur sa me lehte
  • Jepi fëmijës te pi uje sa me shpesh, te hidratohet sa me shume
  • Mos e pengo te bej cfaredo lloj aktiviteti pavaresisht se ka temperature, kjo e ndihmone ta kaloj më lehtë dhe te djersije
  • Beni dush ne temperaturen 37°C femijes menjehere sapo te shihni se ka temperature
  • Mire eshte ta mbash femijen brenda derisa ti kaloj temperatura
  • Në rast se temperatura eshte ne rritje duhet kontaktuar mjeku menjëherë
  • Ilacet e temperatures nuk i duhen dhënë menjëherë fëmijës, duhet bere nje banje, duhet liruar nga rrobat dhe nese temperatura i kalon te 38,5°C atehere mund ti japesh paracetamolin femijes.

Lini një Përgjigje