Si te kuptoni qe femija eshte gati për te filluar ushqim

A ka nevojë fëmija nevojë për më shumë ushqim?

Ja cilat janë shenjat të cilat tregojnë se fëmijës duhet ti fillohet ushqim përpara 6 muajve:

  • Kur nuk ka shtim në peshë
  • Kur fëmija dhe pse ka pirë qumësht pergjatë ditës dhe natës, prap shfaq shenja urie
  • Kur fëmija shfaq qartësisht interes për ushqimet që sheh

Shenjat që tregojne se kur i fillohet ushqimi rregullisht fëmijës:

  • Ka kontroll të mirë të kokës
  • Mund të rrijë ulur dhe të përkulet përpara
  • Jep sinjale që është i ngopur e të heq për shembull kokën menjanë që sdo më
  • Kur arrinë të kap dhe mbaj ushqimet me dorë dhe i drejton direkt drejt gojës

@recetababy

One Comment

  1. Pingback: Guida e Plote e Ushqyerjes se Femijes – nga @recetababy – Receta BABY

Lini një Përgjigje