PERIMET E PARA PËR BEBET

Këto perime i duhen dhënë fëmijës suaj për herë të parë. Vitamina C meret vetëm nga frutat e perimet. Qumeshti i gjirit përmban pak, por kur femija kalon ne fazën që i duhet filluar ushqimi, vitamina C që merret nëpërmjet perimeve është shume e rëndësishme.

Disa zakone qe u mesojme fëmijve te vegjel, nuk zgjasin pergjate gjithe kohes se rritjen se tyre, disa harrohen dhe mbeten per nje periudhe. Ndaj ta mesosh nje femije qe te jete nje perime ngrenes, fillon qe kur ai eshte ne barkun e nenes. Ndaj keshillohet vazhdimisht, ne menyre kembengulese qe nena gjate shtatzanise te konsumoj shume perimet.

Studimet tregojnë që fëmijet të culët provojnë shumëllojshmëri shijesh që në barkun e nënës ambjentohen më lehtë me shije të ndryshme ushqimesh kur ato u prezantohen për herë të parë. Kjo vlen edhe gjatë kohës së gjidhënies. Atë ushqim që nëna ha, atë shije ka qumështi që pinë fëmija nga gjiri i nënës.

2 Comments

  1. Brokoli, lulelakra, misri, bizelja duhen dhënë tamam tamam nga Java e fundit e muajit te 6, pasi ju ti keni provuar te gjitha frutat dhe perimet e para

  2. Reblogged this on Receta BABY and commented:

    PERIMET E PARA PËR Baby

Lini një Përgjigje