Këshilla për Ushqimet që Shtojnë në Peshë

  • Për fëmijët 6 deri 8 muajsh për të siguruar një peshë brenda normave të moshës së fëmijës të paktën në një vakt duhen konsumuar drithra të kombinuara me fruta të ndryshme, veçanërisht me ato të stines.
  • Prej 7 dhe 8 muajsh fëmijës i duhen filluar mishrat ne pure, tu shtohen ne puret e perimeve apo ne suprat e ndryshme. Te mishrat futet mishi i pules, i gjelit, i vicit, peshku (salmoni, merluci).
  • Nese ja keni provuar tashmë të gjitha llojet e shijeve, te frutave, perimeve, mishrave, shume mire, jeni bere nje pune shume te mire deri tani, por mos pretendoni se fëmija do ta haj ndonjehere te gjithe sasine qe do ti pregatisni. Keshilla për këtë është qe çdo ushqim per here te pare dhe jo vetem i duhet dhene me durim, plus nje luge cdo here që ha kete lloj ushqimi psh 1 deri 2 luge diten e pare, pastaj diten tjeter insisto te haj deri ne 3 luge e cdo dite rrite me nje luge qe te mesohet gradualisht me shijen. Kjo vlen per cdo ushqim.
  • Jepi te haj aq sa do, por insisto vetem pak te haj te pakten 1 luge me shume.
  • Megjithese mos harroni tani me vapen femijet e reduktojne ushqimin.
  • Jepini uje e lengje te bera vet sa me shume e sa me shpeshMund ti besh pjata te bukura, psh ziej bizele, brokoli karrota, lulelaker etj
  • Formo figura me perimet dhe frutat per tja bere terheqese ushqimin

Lini një Përgjigje