Home » Rreth meje

Rreth meje

Kjo faqe ka në fokus ushqyerjen e bebeve dhe fëmijeve sipas grupmoshave të ndryshme, që nga momenti i fillimit të ushqimit për herë të parë rreth 4 apo 6 muajsh, derisa fëmija të ndertoj një pavaresi dhe të themeloj shijet e shendetshme dhe ushqimet e duhura në të perditshmen e tij duke ndjekur receta që përmbajnë një larmishmeri produktesh që kanë ato vlera ushqyese që vecanerisht çdo fëmijë duhet ti marr kryesisht në vitet e para të jetes.

Une ju ftoj të lexoni artikujt në këtë faqe blogu, të bazuara të gjitha në eksperiencen e një nëne me fëmijë por jo vetëm, pasi puna çdo ditë me fëmijët e grupmoshave të ndryshme më ka bërë të njoh më nga afër realitetin e ushqyerjes së tyre.

Tashmë me një eksperience rreth 5 vjecare në cerdhet dhe kopshtet e fëmijve në Norvegji, ku ushqimi është një ndër prioritetet kryesore.

Këshillat bazohen në studime, trajnime, këshillime me mjek edhe institute kërkimore shkencore që punojnë për zhvillimin dhe rritjen e fëmijës në mënyrë të shëndetshme dhe të sigurtë.

Eksperienca ime personale lidhet dhe me të qenurin nëne e një djali ku ushqimi ka qenë një sfidë e përditshme, por që sot ka dhënë rezultate e veta të frytshme dhe gjithcka fal këtyre këshillave të ndjekura me përpikmeri dhe me shumë devotshmëri për të arritur atë rezultat që çdo nënë do e dëshironte në lidhje me ushqyerjen.
Këtë iniciativë dhe mision të nisur, ja dedikoj djalit tim i cili më ka motivuar për ti ndarë këto receta e këshilla me çdo nënë për të rritur sa më shumë fëmijë të lumtur, më mirë të ushqyer dhe të mirë disiplinuar përpara tavolinës së ngrënies.

Pikësynimi im në cdo këshillë është shumëllojshmeria e produkteve në mënyrë që cdo fëmije ti jepet mundesia për të mësuar të gjitha shijet e produkteve për ti dhënë më shumë hapësirë zgjedhjes së tyre për të gjetur kënaqësi në ushqyerje.
Nje aspekt i rëndësishëm është përdorimi sa më shumë i produkteve ekologjike.

Sot femija im është 2 vjec dhe prej moshës 12 muajsh ha çdo ushqimin që unë i gatuaj, duke vazhduar e ndjekur gatime të shëndetshme dhe të shumëllojshme çdo ditë. Tashmë ha si ne të rriturit dhe në shtepinë tonë gatuhet një gjellë, jo disa njëkohësisht, që ju nëna e dini mirë që kërkon shumë mund, kohë dhe përkushtim. Apo jo?

Ju ftoj në faqen @receta_baby në Instagram, në kanalin e YouTube dhe Facebook Receta Baby, ju ftoj të bëheni pjesë, të ndiqni këshillat, trajnimet, përpilime menush dhe recetat e ndryshme dhe të ngrini të gjitha pyetjet tuaja të cilat ju mundojnë edhe do donit një zgjidhje.

Për një info më të permbledhur personale lexoni në foton më poshtë:

Faleminderit 🤱 Zoti ju bekoftë ju dhe familjen tuaj.

Kur nisi ky blog djali im ishte 8 muajsh e gjysem.

Me dashuri Gerta Veliu, mami i Noahs

Administratore e @receta_baby.gv