Leng Karrote 🥕

Lengu i karrotes i jepet femijes rreth muajit te 8.

Per lengun e karrotes receta eshte keshtu:

1. Karrotat qerohen dhe prihen ne copa te vogla.

2. Karrotat duhen ekologjike dhe gjetur sa me te embla ne shije.

3. Copat e karrotes zihen me pak uje me zjarr te ngadalte e per nje kohe me te gjate se zakonisht rreth 15-20 minuta derisa te zbuten plotesisht.

4. Behen pure me mikser duke perdorur te gjithe ujin nga zierja e tyre.

5. Pureja e ujshme kullohet ne nje shishe te gjere, ky eshte pukerisht lengu i perftua i karrotes qe duhet ti japet femijes gjate dites.

6. Sasia nga 50 deri 80 mililitra pergjate dites (edhe me shume nese femija ju kerkon te pi edhe me shume, nuk eshte aspak e demshme por dhe shume sasi tejngopet e ju refuzon ushqimin e vaktit te rradhes)

Lini një Përgjigje